Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Παραλίες στην Αίγινα

Αν και η Αίγινα έχει ήπιο κλίμα τον χειμώνα, εντούτοις πολλοί επιλέγουν να την επισκεφτούν το καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να απολαύσουν τις ακτίνες του ηλίου και τα καταγάλανα νερά το νησιού. Οι παραλίες στην Αίγινα είναι πολλές, τόσο για όσους θέλουν ήσυχες διακοπές, αλλά και για τους κοσμοπολίτες.

Πόρτες

Εάν δεν σας αρέσουν οι παραλίες γεμάτες κόσμο και ψάχνετε για ήσυχες περιοχές, τότε η παραλία στις Πόρτες είναι σίγουρα μια καλή επιλογή στην Αίγινα. Η παραλία στις Πόρτες έχει αρκετά βράχια και είναι απόκρημνη, ενώ την «στολίζουν» μεγάλα πεύκα. Είναι μια παραλία με βότσαλα, στην οποία μπορεί να φτάσει κανείς παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο προς την Αγία Μαρίνα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Πόρτες είναι ψαροχώρι, που το λιμάνι του έφτιαξαν οι Ενετοί για να φορτώνουν μαυρόπετρες με προορισμό προς την Κρήτη.

Μαραθώνας

Αν επιλέξετε για τη διαμονή σας κάποιο ξενοδοχείο κοντά στο λιμάνι της Αίγινας, τότε μπορείτε εύκολα να «πεταχτείτε» στον Μαραθώνα, ο οποίος απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι. Εκεί θα βρείτε όχι μια, αλλά δυο οργανωμένες παραλίες γεμάτες με καλαμιές, θάμνους και ευκαλύπτους. Η διαφορά τανάμεσα στις δύο παραλίες του Μαραθώνα είναι ότι στην μια υπάρχουν διάφορα μαγαζιά για φαγητό και ποτό κοντά, ενώ η δεύτερη είναι κατάλληλη για παιχνίδια στη θάλασσα! Στον Μαραθώνα υπάρχουν οργανωμένα studios και διαμερίσματα, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σουβάλα

Περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια της Αίγινας βρίσκεται η Σουβάλα, ένα γραφικό ψαροχώρι που τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών. Εκεί θα βρείτε την Θερμά, μια παραλία με θερμά ιαματικά νερά, την οποία επισκέπτονται άτομα με ρευματισμό και παρεμφερείς παθήσεις. Γύρω από την παραλία υπάρχουν μαγαζιά και ταβέρνες, καθώς και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Βάγια

Πάνω-κάτω 4 χιλιόμετρα ανατολικά της Σουβάλας είναι ο οικισμός της Βάγιας. Η περιοχή, η οποία έχει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, διαθέτει μια αμμώδη παραλία με πεύκα. Η Βάγια έχει ένα γραφικό λιμάνι, ενώ μετά το μπάνιο σας μπορείτε να δοκιμάσετε τους τοπικούς μεζέδες της Αίγινας σε κάποιο από τα ταβερνάκια.

Πέρδικα

Ένας οικισμός με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο είναι αυτός της Πέρδικας. Το χωριό βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αίγινας και απέχει 9 χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι της πόλης. Η γραφικότητα της περιοχής είναι αυτή που την έχει κάνει δημοφιλή προορισμό, ενώ η παραλία της Πέρδικας έχει κερδίσει τους τουρίστες με τα καταγάλανα νερά της.

Αιγινήτισσα

Κοντά στην Πέρδικα βρίσκεται η Αιγινήτισσα, η οποία διαθέτει οργανωμένη παραλία. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν να παίξουν με τις ρακέτες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ γύρω από την παραλία υπάρχει πλούσια βλάστηση.

Μονή

Με όχημα μια βάρκα χρειάζεται μόνο 8 λεπτά για να φτάσει κανείς από την Πέρδικα στο νησί της Μονή. Η Μονή έχει παραλίες με απότομο βάθος και άμμος, ενώ είναι ό,τι πρέπει για όσους επιδίδονται στο υποβρύχιο ψάρεμα στην Αίγινα.

Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα σίγουρα δεν είναι για όσους ψάχνουν εναλλακτικά και ήσυχα μέρη, καθώς πρόκειται για το δημοφιλέστερο προορισμό της Αίγινας. Η παραλία της περιοχής είναι οργανωμένη, ενώ μπορεί να κάνει κανείς και υποβρύχιο ψάρεμα. Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μπορεί να φτάσει κανείς κατευθείαν από το λιμάνι του Πειραιά.
ΠΗΓΗ  http://www.taxidia-prosfores.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα