Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κέρκυρα παραλίες

ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μπενίτσες

Από την πόλη της Κέρκυρας μέχρι τα Μωραΐτικα υπάρχουν αρκετές παραλίες, φαρδιές ή στενές, με βότσαλο ή με άμμο. Συμπαθητικές παραλίες, αλλά δεν τρελαίνεσαι κιόλας. Όπου βρεις να μην έχει φασαρία, σταματάς το αυτοκίνητο και βουτάς. Η πιο ονομαστή από αυτές τις παραλίες είναι οι  Κοσμοπολίτικο μέρος, όπου η βουτιά μπορεί να γίνεται εναλλάξ σε θάλασσα και πισίνα. Σε όλη τη διαδρομή από Μωραΐτικα μέχρι Μπενίτσες υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που δεν βρίσκονται σε κάποιο χωριό, αλλά πάνω στο δρόμο. Ξενοδοχείο, δρόμος, μπλουμ στη θάλασσα

Παραλία Γουβιά

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι πιο κοντινές παραλίες  στην πόλη της Κέρκυρας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Φεύγονας από τη Χώρα και πηγαίνοντας προς βόρεια, η παραλία Γουβιά ή Λιμνί δεν έχει την πιο καθαρή θάλασσα για μπάνιο, είναι όμως ωραία για μια βολτίτσα. Να θαυμάσεις τη θέα, το κλειστό λιμανάκι, τα παλιά νεοκλασικά, το πλούσιο πράσινο. Εδώ έχει και πολλά ξενοδοχεία.
Όλη η Ανατολική Κέρκυρα έχει ανοιχτούς όρμους και παραλίες. Όπως πηγαίνεις προς βόρεια, πριν από την παραλία Ύψος, υπάρχει μια παραλία που πρέπει να βγεις λίγο απ’ το δρόμο για να τη συναντήσεις. Είναι η Δασιά, μια αμμουδερή ακτή με τα περισσότερα και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα.

Ύψος

Σε πολύ κοντινή απόσταση, το Ύψος είναι μια μεγάλη, ωραία αμμουδερή παραλία όπου, εκτός από μπάνιο, μπορείς να κάνεις πολλά θαλάσσια σπορ. Εδώ θα βρεις και πολλά μπαράκια. Ο δρόμος είναι ακριβώς από πάνω. Από τη μια μεριά, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, μπαράκια και εστιατόρια και από την άλλη, η παραλία. Βρίσκεσαι στην αγκαλιά του κόλπου της Κέρκυρας. Απέναντι είναι η Ήπειρος. Το Ύψος είναι μια παραλία που συγκεντρώνει όλα τα προσόντα: κοντά στην πόλη, απάνεμη, ρηχά νερά, ιδανική και για παιδιά. Γι’ αυτό προσελκύει πολύ κόσμο, νέους και οικογένειες με παιδιά.

Πυργί

Το κομμάτι στο τέλος αυτής της παραλίας λέγεται Πυργί. Μέχρι το Πυργί, το λεωφορείο σε αφήνει ακριβώς στη θάλασσα. Μετά, συνεχίζοντας πιο βόρεια, υπάρχουν πολλές παραλιούλες, αλλά το λεωφορείο σε αφήνει στο δρόμο και περπατάς για την παραλία 10-15 λεπτά. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, αλλά πρέπει να υπολογίζεις μετά το μπάνιο και τον ανήφορο. Αν όμως αντέχεις λίγη πεζοπορία, αξίζει τον κόπο.

Παραλίες με λίγο περπάτημα ή με αυτοκίνητο

Μπαρμπάτι

Μετά το Πυργί, λοιπόν, υπάρχουν ωραίες παραλίες για μπανάκι και για ψαροντούφεκο, αρκεί να περπατήσεις λιγάκι. Μια τέτοια είναι το Μπαρμπάτι. Από εδώ και πέρα οι παραλίες αρχίζουν να έχουν λίγο βότσαλο και βραχάκια, όμως τα νερά δεν είναι και τόσο απότομα ακόμα. Απλά, αν θέλεις, μπορείς να κάνεις και κανένα ψαρεματάκι.

Νησάκι

Επόμενη παραλία είναι το Νησάκι, με βότσαλο. Επειδή όμως εδώ υπάρχουν και βράχια μέσα στη θάλασσα, πρέπει να προσέχεις λίγο πού κολυμπάς. Τα νερά ωστόσο είναι πολύ καθαρά εδώ.

Κουλούρα

Οι δυο επόμενες παραλίες, το Καλάμι και η Κουλούρα, δεν είναι και τόσο καλές για μπάνιο, αλλά μπορείς να σταματήσεις με το αυτοκίνητο και να θαυμάσεις τη θέα ή να κατέβεις για μια βόλτα στα λιμανάκια.

Κερασιά, Άγιος Στέφανος

Μετά πηγαίνουμε σε δύο παραλίες αρκετά απομακρυσμένες από τον κεντιρκό δρόμο. Πρέπει να έχεις οπωσδήποτε δικό σου αυτοκίνητο για να πας, αλλιώς μπορείς να έρθεις και με κότερο. Είναι η Κερασιά και ο Άγιος Στέφανος, δύο γραφικά λιμανάκια, που βρίσκονται πολύ κοντά στην Αλβανία.  Συμπαθητικές παραλίες με βότσαλο και βράχο, σχετικά οργανωμένες με ξαπλώστρες που μπορείς να νοικιάσεις, με αναψυκτήρια και ταβερνάκια όπου μπορείς να βρεις καλό ψάρι. Στον Άγιο Στεφανο κατεβαίνεις από έναν κεντρικό δρόμο στο λιμάνι. Εδώ μπορείς να πας για μπανάκι στα 50-100 μέτρα και να αφήσεις χωρίς φόβο τα παιδιά σου να παίξουν στην παραλία, χωρίς να φοβάσαι μη σου πεταχτούν στο δρόμο. Εδώ έχει και ψάρια αν σ’ ενδιαφέρει να ψαρέψεις.

Παραλία Αυλάκι

Από τον Άγιο Στέφανο υπάρχει ένα ορατό μονοπάτι (όχι από την άσφαλτο). Πηγαίνοντας με τα πόδια παραλιακά, θα βγεις στην παραλία Αυλάκι. Αν αντέχεις δύο με δυόμισι ώρες περπάτημα, θα βρεθείς σε παραλίες που έχουν πρόσβαση μόνο οι περιπατητές και όσοι φτάνουν εκεί από τη θάλασσα.
Πλησιάζοντας προς το Αυλάκι θα συναντήσεις δύο λιμνούλες, που συγκεντρώνουν πάπιες, ερωδιούς, πελεκάνους, καμιά φορά και λίγα φλαμίνγκο. Μιλάμε για πολύ ωραία διαδρομή, αρκεί να αντέχεις το περπάτημα. Φτάνοντας στο Αυλάκι θα βρεις μια ταβέρνα και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε συγκροτήματα bungalows.
Αν θες να πας στο Αυλάκι οδικώς, θα φτάσεις λίγο έξω από το χωριό Κασσιόπη. Στα πρώτα σπίτια, θα στρίψεις δεξιά για Αυλάκι.
Το Αυλάκι είναι ένας μεγάλος κόλπος. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει βότσαλο έξω και μέσα άμμος, αλλά είναι λίγο απότομα τα νερά. Στα τέσσερα μέτρα δεν πατώνεις. Στη δεξιά πλευρά της παραλίας, μέσα έχει ψιλό χαλικάκι και τα νερά βαθαίνουν πιο ομαλά. Με ασφαλτοστρωμένο δρόμο πας και μέχρι τον Άγιο Στέφανο.
Η διαδρομή για τις παραλίες Κερασιά, Άγιος Στέφανος, Αυλάκι, Κασσιόπη καλύπτεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
ΠΗΓΗ  http://www.taxidia-prosfores.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα