Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κυκλάδες - Άνδρος

Η Άνδρος στις Κυκλάδες είναι ένα ένα πανέμορφο νησί που μαζί με τις όμορφες παραλίες που έχει είναι και το ιδανικό νησί για πεζοπορία.
Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση στην Άνδρο είναι οι υψομετρικές τις διαφορές, βουνά και κοιλάδες συνυπάρχουν, μαζί με το οδικό δίκτυο που διαθέτει περίπου 90 χιλιόμετρα λιθόστρωτους δρόμους.
Οι λάτρεις τον θαλασσίων σπορ θα βρούν στην Άνδρο την χαρά τους, καθώς υπάρχει ο ναυτικός όμιλος Άνδρου όπου μπορούν να κάνουν ιστιοπλοΐα και windsurfing ακόμα στην Άνδρο υπάρχουν πολλές ιαματικές πηγές με πιο γνωστή αυτή της Σάριζας.
Στην Άνδρο το καλοκαίρι και στις 17 ιουλίου γιορτάζει η μονή της Αγίας Μαρίνας με πανηγύρι στο χωριό, αξιόλογες είναι όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Άνδρο όπου μπορείτε να μάθετε πότε γίνονται από τον δήμο Άνδρου. Τέλος υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για φθηνά ξενοδοχεία στην Άνδρο σε συνδιασμό με πολύ καλή ποιότητα, αρκεί να ψάξετε καλά. 

Τοπικά προϊόντα που θα βρείτε στην Άνδρο, πρώτα από όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά που πρέπει και επιβάλετε να τιμήσετε δεόντως, άφταστης ποιότητας τυριά, όπως φέτα και κοπανιστή, ακόμα δοκιμάστε την πετρωτή που παράγεται απο κατσικίσιο γάλα με αγελαδινό μαζί και αλείφετε στο ψωμί. 

Μη διανοηθεί τε να μη γευτείτε την σπιτική κουζίνα της Άνδρου, ντόπια κρέατα και κατσίκια,   πατατοκεφτέδες, χορτοκεφτέδες και το πιο γνωστό πιάτο της Άνδρου τη φρουταλία 

Κρασιά που θα γαργαλήσουν όμορφα τον ουρανίσκο σας, τα λεγόμενα λιαστά κρασιά της Άνδρου, όπως το Συνετιανό.
Για τέλος μη παραλείψετε τα γλυκά που φτιάχνουν πολλοί συνεταιρισμοί γυναικών στην Άνδρο, τα γλυκά του κουταλιού θα σας καταπλήξουν ευχάριστα.  



Κυκλάδες - Άνδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα